Εξάλειψη Ηπατίτιδας C σε Ειδικούς Πληθυσμούς Υπό το Φως των Καινούργιων Εξελίξεων

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» μαζί με το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και την κ Β. Σύψα Επ. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, με την υποστήριξη του Hepatitis B and C Public Policy Association (HBCPPA), διοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο «Εξάλειψη Ηπατίτιδας C σε Ειδικούς Πληθυσμούς Υπό το Φως των Καινούργιων Εξελίξεων».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/07/2017, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 52), με ελεύθερη συμμετοχή.

Στόχο της ημερίδας αποτέλεσε, η σφαιρική προσέγγιση της Ιογενούς Ηπατίτιδας C, υπό το πρίσμα ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και υπό το πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων διεύρυνσης της πρόσβασης των ασθενών με ηπατίτιδα C στις νέες αποτελεσματικές θεραπείες που μέχρι πρότινος συναντούσε σοβαρά εμπόδια.

Ο στόχος της ημερίδας επιτεύχθηκε μέσω διεξαγωγής πέντε στρογγυλών τραπεζιών με εισηγήσεις από καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές και συντονιστές.

Η θεματολογία των τραπεζιών περιελάμβανε τις εξής θεματολογίες: «Η εξάλειψη της Ηπατίτιδας C σε ειδικούς πληθυσμούς: Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών», «Η αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C στα προγράμματα υποκατάστασης με οπιοειδή», «Η συνεργασία μεταξύ ΟΚΑΝΑ ΚΕΘΕΑ & Παθολόγων, Ηπατολόγων, Λοιμωξιολόγων», » Η αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων στα σωφρονιστικά καταστήματα» και «Ηπατίτιδα C και ειδικές ομάδες ασθενών: Θαλασσαιμία και Αιμορροφιλία».

Σχετικά Άρθρα