Δείτε τα Νέα με χρονολογική σειρά

2019
ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, καθώς για μία ακόμη φορά η πολιτεία αγνοεί στην πράξη το πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των ληπτών υπηρεσιών υγείας να συμμετέχουν ισότιμα και ενεργά στις διαδικασίες διαλόγου και λήψης αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας, προάγοντας το δημοκρατικό διάλογο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας μεταξύ του επιτελείου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», την Παρασκευή 27/09. Στη συνάντηση τέθηκαν υπόψιν του Γενικού Γραμματέα οι επείγουσες ενέργειες που εκκρεμούν για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C στη

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

Σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας τοποθετηθήκαμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης (ΧΕΧ).

2018
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

Διοργανώσαμε σύσκεψη κορυφής στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, των οργανισμών απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης, της κοινωνίας των πολιτών και των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ (URSOFALK)

Ενέργειες για την έλλειψη του αναντικατάστατου φαρμάκου ursofalk στα φαρμακεία (για την πρωτοπαθή χολική χολαγγειίτιδα και την πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα).

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Δημοσιεύσαμε άρθρο για την ανάγκη για πιο συστηματική και σε βάθος ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού – μαζί τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

19 ομοσπονδίες και σύλλογοι ασθενών της χώρας, στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την μη εκπροσώπησή μας στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (HTA).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Επιστολή προς το Δήμο Ηλιούπολης, για την άμεση τροποποίηση των κριτηρίων φιλοξενίας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» καθώς αποκλείουν άτομα που ζουν με μεταδοτικές νόσους – μαζί με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ Ή ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Υγείας, για τον αποκλεισμό των ανθρώπων που ζουν με ηπατίτιδα Β ή C ή με HIV, από το δικαίωμα στην αναδοχή ή στην υιοθεσία παιδιών – μαζί με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Απευθυνθήκαμε στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, για την αποσαφήνιση ισχύοντος νόμου, σχετικά με την ασάφεια που επικρατεί για τη δυνατότητα εργασίας σε Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος φορέων Ηπατίτιδας Β ή/και C και για τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού υγείας.

2017
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C

Συνυπογραφή δήλωσης για τη σημασία της συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών στις ενέργειες προς εξάλειψη της ηπατίτιδας C– «Hepatitis-C Community Summit».

60η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό με αφορμή τη συμμετοχή του στην 60η συνεδρίαση της επιτροπής ναρκωτικών του ΟΗΕ (CND).

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την επαναλειτουργία του θεραπευτικού μητρώου της ηπατίτιδας C.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β

Υποστηρίξαμε την προσφυγή του ασθενή στον Συνήγορο του Πολίτη, μετά από την άδικη απόλυση του από την ΕΛ.ΑΣ, προς άρση της άδικης αυτής απόφασης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Δελτίο Τύπου για την μη θεσμοθετημένη συμμετοχή του Προμηθέας  στην επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των θεραπειών για την Ηπατίτιδα C.

2016
ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Σε συνέχεια πολλαπλών διεκδικήσεων για διαπραγμάτευση τιμών των νέων θεραπειών για την ηπατίτιδα C μεταξύ κράτους και φαρμακοβιομηχανίας, στείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Αναμένοντας τη διαπραγμάτευση».

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Προσφύγαμε στο ΣΤΕ για την αναθεώρηση κριτηρίων πρόσβασης στις νέες θεραπείες για την ηπατίτιδα C.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ

Επιστολή – αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για άμεση διευθέτηση των προβλημάτων των μεταμοσχεύσεων ήπατος στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Απευθύναμε αίτημα προς τον ΕΟΠΥΥ για άμεση τροποποίηση των κριτηρίων πρόσβασης στις νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, αιτούμενοι τη συμμετοχή της Ελλάδας στην παγκόσμια στρατηγική αντιμετώπισης των ιογενών ηπατιτίδων.

2015
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Πρόσβαση στις νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C των ασθενών που σήμερα τις έχουν απόλυτη ανάγκη».

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα «Εξάλειψη της λίστας αναμονής και άμεση ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης / υποκατάστασης».

ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα «Τα εμπόδια στην πρόσβαση στη θεραπεία που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που ζουν με ηπατίτιδα C».

ΜΗ ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΥΜΕΝΗ ΚΙΡΡΩΣΗ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΕΜΗ με θέμα «Τα ποσοστά αναπηρίας και η ένταξη στις μόνιμες αναπηρίες της μη αντιρροπούμενης κίρρωσης του ήπατος».

ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα «Τα εμπόδια στην πρόσβαση στη θεραπεία σε ασθενείς με ηπατίτιδα C».

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Εκπροσώπηση συλλόγων ασθενών χρόνιων παθήσεων στην επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών του ΕΟΠΥΥ».

2014
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Συνυπογράψαμε την διακήρυξη που εξέδωσε το «European Initiative on Hepatitis C and Drug Use» για την πρόσβαση στην πρόληψη, τις εξετάσεις και την θεραπεία των ατόμων με ηπατίτιδα C,  που κάνουν χρήση ναρκωτικών.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον πρόεδρο Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, με θέμα την πρόσβαση των ασθενών, σε νέες θεραπείες για την ιογενή ηπατίτιδα C.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Έκκληση προς τους Υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Γενικούς διευθυντές των εταιρειών: Abbvie, BMS, Gilead, Janssen and Merck/MSD, που αφορά στην παγκόσμια πρόσβαση στην θεραπεία της Ηπατίτιδας C στην Ευρώπη και  πέραν αυτής.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑC

Επιστολή διεκδίκησης προς τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, με θέμα την έκτακτη εισαγωγή φαρμάκου για την θεραπεία ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Επιστολή προς τον διευθυντή Διεύθυνσης Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας, με θέμα την κοστολόγηση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των διαγνωστικών εξετάσεων μοριακής βιολογίας (HBV – DNA και HCV – RNA).

2013
ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ – ΝΟΣΟΣ WILSON

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνική Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ), με θέμα την αξιολόγηση των ποσοστών αναπηρίας, των ατόμων με νόσο Wilson.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β ΚΑΙ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα την ενσωμάτωση στο πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, ως υπόθεμα, ενημερωτικής και προληπτικής πολιτικής υγείας για τις ιογενείς ηπατίτιδες Β και C στο πλαίσιο των δράσεων, Μετανάστευση και Δημόσια Υγεία.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, την διευθύντρια Φαρμακευτικής Υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθηνών, με θέμα την αδικαιολόγητη διακοπή θεραπείας σε ασθενείς με ηπατίτιδα C.

ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Επιστολή προς τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, με θέμα την Κοστολόγηση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των διαγνωστικών εξετάσεων μοριακής βιολογίας (HBV-DNA και HCV-RNA), την πρόσβαση στην θεραπεία, για τους άπορους και ανασφάλιστους και την ανάγκη δημιουργίας εθνικού σχεδίου υγείας με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταπολέμηση

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Επιστολή προς το  Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, με θέμα την κοστολόγηση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των διαγνωστικών εξετάσεων μοριακής βιολογίας (HBV-DNA και HCV-DNA).