Δείτε τα Νέα με χρονολογική σειρά

2019
30/09/2019

ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, καθώς για μία ακόμη φορά η πολιτεία αγνοεί στην πράξη το πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των ληπτών υπηρεσιών υγείας να συμμετέχουν ισότιμα και ενεργά στις διαδικασίες διαλόγου και λήψης αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας, προάγοντας το δημοκρατικό διάλογο.
27/09/2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας μεταξύ του επιτελείου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», την Παρασκευή 27/09. Στη συνάντηση τέθηκαν υπόψιν του Γενικού Γραμματέα οι επείγουσες ενέργειες που εκκρεμούν για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C στη…
01/02/2019

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

Σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας τοποθετηθήκαμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης (ΧΕΧ).
2018
01/11/2018

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

Διοργανώσαμε σύσκεψη κορυφής στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, των οργανισμών απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης, της κοινωνίας των πολιτών και των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών.
01/10/2018

ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ (URSOFALK)

Ενέργειες για την έλλειψη του αναντικατάστατου φαρμάκου ursofalk στα φαρμακεία (για την πρωτοπαθή χολική χολαγγειίτιδα και την πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα).
01/09/2018

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Δημοσιεύσαμε άρθρο για την ανάγκη για πιο συστηματική και σε βάθος ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού – μαζί τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».
01/07/2018

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

19 ομοσπονδίες και σύλλογοι ασθενών της χώρας, στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την μη εκπροσώπησή μας στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (HTA).
01/06/2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Επιστολή προς το Δήμο Ηλιούπολης, για την άμεση τροποποίηση των κριτηρίων φιλοξενίας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» καθώς αποκλείουν άτομα που ζουν με μεταδοτικές νόσους – μαζί με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».
01/05/2018

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ Ή ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Υγείας, για τον αποκλεισμό των ανθρώπων που ζουν με ηπατίτιδα Β ή C ή με HIV, από το δικαίωμα στην αναδοχή ή στην υιοθεσία παιδιών – μαζί με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».
01/04/2018

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Απευθυνθήκαμε στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, για την αποσαφήνιση ισχύοντος νόμου, σχετικά με την ασάφεια που επικρατεί για τη δυνατότητα εργασίας σε Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος φορέων Ηπατίτιδας Β ή/και C και για τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού υγείας.
2017
01/04/2017

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C

Συνυπογραφή δήλωσης για τη σημασία της συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών στις ενέργειες προς εξάλειψη της ηπατίτιδας C– «Hepatitis-C Community Summit».
10/03/2017

60η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό με αφορμή τη συμμετοχή του στην 60η συνεδρίαση της επιτροπής ναρκωτικών του ΟΗΕ (CND).
01/03/2017

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την επαναλειτουργία του θεραπευτικού μητρώου της ηπατίτιδας C.
15/02/2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β

Υποστηρίξαμε την προσφυγή του ασθενή στον Συνήγορο του Πολίτη, μετά από την άδικη απόλυση του από την ΕΛ.ΑΣ, προς άρση της άδικης αυτής απόφασης.
01/02/2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Δελτίο Τύπου για την μη θεσμοθετημένη συμμετοχή του Προμηθέας  στην επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των θεραπειών για την Ηπατίτιδα C.
2016
11/10/2016

ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Σε συνέχεια πολλαπλών διεκδικήσεων για διαπραγμάτευση τιμών των νέων θεραπειών για την ηπατίτιδα C μεταξύ κράτους και φαρμακοβιομηχανίας, στείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Αναμένοντας τη διαπραγμάτευση».
24/03/2016

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Προσφύγαμε στο ΣΤΕ για την αναθεώρηση κριτηρίων πρόσβασης στις νέες θεραπείες για την ηπατίτιδα C.
21/03/2016

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ

Επιστολή – αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας για άμεση διευθέτηση των προβλημάτων των μεταμοσχεύσεων ήπατος στην Ελλάδα.
13/01/2016

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Απευθύναμε αίτημα προς τον ΕΟΠΥΥ για άμεση τροποποίηση των κριτηρίων πρόσβασης στις νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C.
11/01/2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, αιτούμενοι τη συμμετοχή της Ελλάδας στην παγκόσμια στρατηγική αντιμετώπισης των ιογενών ηπατιτίδων.
2015
15/12/2015

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Πρόσβαση στις νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C των ασθενών που σήμερα τις έχουν απόλυτη ανάγκη».
26/10/2015

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα «Εξάλειψη της λίστας αναμονής και άμεση ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης / υποκατάστασης».
15/10/2015

ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα «Τα εμπόδια στην πρόσβαση στη θεραπεία που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που ζουν με ηπατίτιδα C».
29/09/2015

ΜΗ ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΥΜΕΝΗ ΚΙΡΡΩΣΗ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΕΜΗ με θέμα «Τα ποσοστά αναπηρίας και η ένταξη στις μόνιμες αναπηρίες της μη αντιρροπούμενης κίρρωσης του ήπατος».
24/06/2015

ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα «Τα εμπόδια στην πρόσβαση στη θεραπεία σε ασθενείς με ηπατίτιδα C».
10/06/2015

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Εκπροσώπηση συλλόγων ασθενών χρόνιων παθήσεων στην επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών του ΕΟΠΥΥ».
2014
15/10/2014

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Συνυπογράψαμε την διακήρυξη που εξέδωσε το «European Initiative on Hepatitis C and Drug Use» για την πρόσβαση στην πρόληψη, τις εξετάσεις και την θεραπεία των ατόμων με ηπατίτιδα C,  που κάνουν χρήση ναρκωτικών.
01/10/2014

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον πρόεδρο Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, με θέμα την πρόσβαση των ασθενών, σε νέες θεραπείες για την ιογενή ηπατίτιδα C.
01/07/2014

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Έκκληση προς τους Υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Γενικούς διευθυντές των εταιρειών: Abbvie, BMS, Gilead, Janssen and Merck/MSD, που αφορά στην παγκόσμια πρόσβαση στην θεραπεία της Ηπατίτιδας C στην Ευρώπη και  πέραν αυτής.
01/05/2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑC

Επιστολή διεκδίκησης προς τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, με θέμα την έκτακτη εισαγωγή φαρμάκου για την θεραπεία ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C.
01/02/2014

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Επιστολή προς τον διευθυντή Διεύθυνσης Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας, με θέμα την κοστολόγηση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των διαγνωστικών εξετάσεων μοριακής βιολογίας (HBV – DNA και HCV – RNA).
2013
01/12/2013

ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ – ΝΟΣΟΣ WILSON

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνική Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ), με θέμα την αξιολόγηση των ποσοστών αναπηρίας, των ατόμων με νόσο Wilson.
01/10/2013

ΠΡΟΛΗΨΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β ΚΑΙ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα την ενσωμάτωση στο πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, ως υπόθεμα, ενημερωτικής και προληπτικής πολιτικής υγείας για τις ιογενείς ηπατίτιδες Β και C στο πλαίσιο των δράσεων, Μετανάστευση και Δημόσια Υγεία.
01/07/2013

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, την διευθύντρια Φαρμακευτικής Υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθηνών, με θέμα την αδικαιολόγητη διακοπή θεραπείας σε ασθενείς με ηπατίτιδα C.
15/02/2013

ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Επιστολή προς τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, με θέμα την Κοστολόγηση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των διαγνωστικών εξετάσεων μοριακής βιολογίας (HBV-DNA και HCV-RNA), την πρόσβαση στην θεραπεία, για τους άπορους και ανασφάλιστους και την ανάγκη δημιουργίας εθνικού σχεδίου υγείας με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταπολέμηση…
01/02/2013

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Επιστολή προς το  Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, με θέμα την κοστολόγηση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των διαγνωστικών εξετάσεων μοριακής βιολογίας (HBV-DNA και HCV-DNA).