ΠΡΟΛΗΨΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς βάρους, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και για την καλή λειτουργία του ήπατος.

Η άσκηση μπορεί ακόμα να αποτρέψει ή και να αναστρέψει τη λιπώδη ηπατική νόσο.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΑΣ

Είναι σημαντικό να αφιερώνετε 150-300 λεπτά ή περισσότερο κάθε εβδομάδα κάνοντας κάτι που σας αρέσει. Περπάτημα, ποδηλασία, τζόκινγκ, ποδόσφαιρο, γιόγκα, taichi, κολύμπι, πιλάτες, χορός κτλ. Αν κατά τη διάρκεια της άσκησης νιώσετε κούραση, δύσπνοια, αίσθημα λιποθυμίας ή ζάλη, καλό θα ήταν να σταματήσετε. Προτείνεται να ανεβάσετε ρυθμούς στην γυμναστική σας σταδιακά, είτε με τη σταδιακή αύξηση της έντασης της άσκησης ή με τη σταδιακή αύξηση του χρόνου προπόνησης.

Ξεκινήστε με ήπια άσκηση και σιγά-σιγά δημιουργήστε μια ρουτίνα. Είναι προτιμότερο να ακούσετε το σώμα σας και να ξεκινήσετε χαλαρά.

ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Ενσωματώνοντας συχνή άσκηση στην καθημερινότητα σας μειώνεται η πιθανότητα της εμφάνισης καταθλιπτικής διάθεσης. Θα νιώσετε αναζωογόνηση, θα μειωθεί το άγχος και θα βοηθήσει στο να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το είδος της άσκησης που πρέπει να κάνετε, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.