Αντιμετώπιση Ανισοτήτων στην Υγεία: Ηπατίτιδα C και Χρήση Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα

O Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» μαζί με την κ Β. Σύψα, Επ. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής (Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ) και τον κ Ι. Γουλή, Αν. Καθηγητή Γαστρεντερολογίας Α.Π.Θ. – Δ Παθολογική Κλινική Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», διοργάνωσαν Ημερίδα με τίτλο «Αντιμετώπιση Ανισοτήτων στην Υγεία: Ηπατίτιδα C και Χρήση Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα».

Η ημερίδα πρόκειται πραγματοποήθηκε την Πέμπτη 11/01/2018 στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel & Conference Center, Αίθουσα Dock Six II – 26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη.

Μέσω της ημερίδας στοχεύσαμε να προσεγγίσουμε σφαιρικά την Ηπατίτιδα C και τη Χρήση Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών, υπό το πρίσμα διερεύνησης της διασύνδεσης των Χρηστών Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Βόρεια Ελλάδα.

Η δομή της ημερίδας αφορούσε στη διεξαγωγή τεσσάρων (4) στρογγυλών τραπεζιών, με εισηγήσεις και τοποθετήσεις από καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές και συντονιστές.

Η θεματολογία των στρογγυλών τραπεζιών ήταν η ακόλουθη: «Επιδημιολογικά δεδομένα για την Ηπατίτιδα C στους Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ) και προοπτικές εξάλειψης», «Η αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C στα Προγράμματα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Βόρειας Ελλάδας», «Η αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C σε προγράμματα απεξάρτησης: Ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ και του Ψ.Ν.Θ.» και «Η αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C στην Βόρεια Ελλάδα: Καλές Πρακτικές και Εμπόδια».

Σχετικά Άρθρα