2017

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ξεκινήσαμε τη φωτογραφική εκστρατεία «NoHep», στην Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας του 2017. Η εκστρατεία αφορούσε στην ευαισθητοποίηση και ενήμερων του γενικού πληθυσμού και των αρμόδιων φορέων. Η εκστρατεία ήταν διαδικτυακή, ενώ συμμετείχαν άτομα που εργάζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας και όλοι όσοι υποστηρίζουν το μήνυμα για την εξάλειψη της ηπατίτιδας, συμβάλλοντας στην πρόληψη της νόσου. Η εκστρατεία έγινε στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος NoHep το οποίο αποτέλεσε πρωτοβουλία του οργανισμού World Hepatitis Alliance.

Σχετικά Άρθρα

2016

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατιτίδων το έτος 2016, ο «Προμηθέας» υλοποίησε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο που ζει με νόσους του ήπατος. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για ιογενείς ηπατίτιδας B και C σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint», μέσω της κινητής μονάδας στην πλατεία Μοναστηρακίου. Επίσης προσφέρθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, καθώς και διασύνδεση των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στις εξετάσεις, σε ηπατολογικά κέντρα της Αθήνας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πενθήμερη δράση παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος, με την μέθοδο του Fibroscan στο γραφείο του Συλλόγου σε συνεργασία με ιατρούς ηπατολόγους.

Σχετικά Άρθρα

2015

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Ηπατιτίδων στις 28/7/2015, υλοποίησαν εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, παράλληλα με τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων για τις ιογενείς ηπατίτιδας B και C στους δημότες Περιστερίου μέσω της κινητής μονάδας του “AthCheckpoint”.

2014

Ως «Προμηθέας», στα πλαίσια των βασικών πυλώνων δράσης μας, διοργανώσαμε καμπάνια ενημέρωσης και εξετάσεων με την εξειδικευμένη εξέταση Fibroscan τον Ιούλιο του 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας. Για το 2014, σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ της υγείας πραγματοποιήσαμε φωτογραφική καμπάνια, που είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει το ευρύ κοινό, μεγάλο ποσοστό του οποίου νοσεί και δεν το γνωρίζει, να εξεταστεί και να ενημερωθεί σε ότι αφορά την ηπατίτιδα: την πρόληψη, την θεραπεία, τον εμβολιασμό, το στίγμα γύρω από αυτή. (φωτογραφία από τον απολογισμό του 2013 2014)