Διοργανώσαμε πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης του κοινού για την ηπατίτιδα C, με σύνθημα «C- αφορά. Μην την αγνοείς. Εξετάσου». Ο Σύλλογός μας επιχείρησε με ένα διαφορετικό τρόπο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την Ηπατίτιδα C, με απώτερο στόχο να μεταφέρει το μήνυμά πρόληψης και εξέτασης της ηπατίτιδας C, μέσω των μεγάλων κίτρινων C σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, η εκστρατεία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 από την Αθήνα και επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, την Ρόδο, την Πάτρα και τελείωσε ξανά στην Αθήνα για μία εβδομάδα. Το πρωτότυπο επικοινωνιακό μέσο που χρησιμοποιήθηκε για την καμπάνια ήταν κατασκευές εξωτερικού χώρου του γράμματος C, οι οποίες είχαν στηθεί ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία των πόλεων που επισκεπτόμασταν. Η κατασκευή του γράμματος C, με διαστάσεις 2m Πλάτος και 2m Ύψος, και έφερε το μήνυμα «Περίπου 200.000 Έλληνες έχουν αυτή την ασθένεια, το 80% δεν το γνωρίζει!» www.c-afora.gr .

Παράλληλα με το γράμμα C, την καμπάνια πλαισίωνε μία κινητή μονάδα, μέσα στην οποία πραγματοποιούνταν δωρεάν εξετάσεις. Επιπλέον, δημιουργήθηκε Τηλεοπτικό Κοινωνικό Μήνυμα διάρκειας 34 δευτερολέπτων και διάρκειας 1’53’’ στο YouTube – το οποίο προωθήθηκε, με απόφαση του ΕΣΡ, για προβολή σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σχετικά Άρθρα