Ηπατίτιδα C και χρήση ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», ΑΠΘ, διοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο: «Αντιμετώπιση Ανισοτήτων στην Υγεία 2019: Ηπατίτιδα C και Χρήση Ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου, στις 09:00, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel & Conference Center (26ης Οκτωβρίου 65), με τη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας, των οργανισμών απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης και της κοινωνίας των πολιτών.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η σφαιρική προσέγγιση της Ηπατίτιδας C και της χρήσης ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα, η αξιολόγηση της προόδου διασύνδεσης των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών με το σύστημα υγείας, καθώς και η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Η θεματολογία της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Διάλεξη:

«Εξελίξεις στη θεραπεία και την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C»

 

Ενότητες:

Αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες στο χώρο της υγείας: Αύξηση της πρόσβασης των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ) στην θεραπεία της Ηπατίτιδας C

Η εμπειρία από τη θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C σε ΧΕΝ στη Βόρεια Ελλάδα

Πρόληψη και θεραπεία της Ηπατίτιδας C σε ΧΕΝ στη Βόρεια Ελλάδα

Μείωση της Βλάβης και παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα

Σχετικά Άρθρα