Δωρεάν παροχή ελαστογραφίας ήπατος με έμφαση σε ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά κατοίκους «Αξίζω να Γνωρίζω- Δήμος Αθηναίων».

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων και την ΕΑΤΑ, εφαρμόζοντας πολιτικές ενίσχυσης της τοπικής κοινωνικής συνοχής, υποστηρίζει και υλοποιεί δράσεις, οι οποίες έχουν στόχο τη διευκόλυνση των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας προκειμένου να τους εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες σε μια υγιή και ποιοτική ζωή.

Σκοπός της δράσης είναι η άμβλυνση της κοινωνικής ευαλωτότητας των ατόμων με ηπατικές παθήσεις, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση, η διευκόλυνση της μετάβασής τους στο σύστημα υγείας και η διασφάλιση ότι όλοι οι πολίτες που ζουν με ή κινδυνεύουν από νόσους του ήπατος έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση, την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη.

Στα πλαίσια της δράσης οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξέταση ελαστογραφίας ήπατος και να ενημερωθούν για τις σημαντικότερες ηπατικές παθήσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η ελαστογραφία ήπατος είναι ανώδυνη και αντικαθιστά ισοδύναμα την επίπονη βιοψία δίνοντας αποτελέσματα πολύ σύντομα, προλαμβάνοντας σοβαρές επιπλοκές, όπως η κίρρωση και ο καρκίνος του ήπατος. Πρόκειται για εξέταση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη που ωστόσο δεν αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «Αξίζω να Γνωρίζω- Δήμος Αθηναίων» λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9.00 έως 17.00 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 213Β στον τρίτο όροφο.

Οι ηπατικές παθήσεις προλαμβάνονται με έγκαιρη εξέταση και σωστή ενημέρωση.

Καλέστε τώρα στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο 211 0122102 για να κλείσετε το ραντεβού σας.

Για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Άτομα που επισκέπτονται το χώρο χωρίς ραντεβού δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888).

Σχετικά Άρθρα