ΠΡΟΛΗΨΗ

Η πρόληψη της νόσου είναι η αποφυγή των αιτιών που προκαλούν χρόνια ηπατοπάθεια και η έγκαιρη θεραπεία ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα προτού αναπτυχθεί κίρρωση του ήπατος. Εάν ανήκετε στις προαναφερθείσες ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι ο τακτικός έλεγχος του ήπατος, πάντα υπό την επίβλεψη του θεράποντα ιατρού σας (ηπατολόγου ή ογκολόγου). Ο γιατρός σας θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες εάν χρειάζεστε τακτικό έλεγχο. Το υπερηχογράφημα ήπατος είναι η βασική εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος.

Επίσης, μπορείτε να μας καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή 211 0122102, όπου μπορούμε να σας δώσουμε όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες, καθώς και, με ένα παραπεμπτικό του ηπατολόγου σας, να κλείσουμε ένα δωρεάν ραντεβού ελαστογραφίας ήπατος, ώστε να εξετάσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το συκώτι σας (ισχύει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Τέλος, με ένα απλό κλικ, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κάνετε τον έλεγχο εκτίμησης κινδύνου για τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο, ώστε να δείτε εάν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.